Om Co-Grow

Visionen med Co-Grow är att återta köksträdgården som var vanlig förr i tiden eftersom hemmaodling av mat är hållbart. Här på co-grow.se gör vi det möjligt för alla att odla mat genom en smart, enkel och trygg gratistjänst för trädgårdsdelning.

Med fler köksträdgårdar ökar den biologiska mångfalden, blir våra kretslopp av näring tätare och används våra resurser för matproduktion bättre. När en stor del av växthusgaserna kommer från ett ohållbart matsystem är det dags att tänka om och hitta nya lösningar.

Trädgårdsdelning leder till att nya gemenskaper uppstår, att yngre och äldre generationer möts och att tilliten ökar mellan människor. Dessutom är det hälsosamt att vara ute och greja i sin köksträdgård, och även att äta hemmaodlad mat gör gott för kroppen.

Co-Grow grundades 2016 av Rebecka Hagman. Som föräldraledig promenerade hon runt med sin son bland villaträdgårdar och drömde om att odla mat där. Då fick hon idén Co-Grow och några månader senare var hon igång med att matcha odlingsintresserade med trädgårdsägare.

Sedan april 2017 finns denna nya tjänst där odlare och trädgårdsägare själva hittar och tar kontakt med varandra. Från att ha varit ett lokalt initiativ har Co-Grow på kort tid växt till att bli en nationell rörelse.

I augusti 2017 bildade vi i teamet som driver Co-Grow en förening. Läs mer

Nyhetsbrev maj 2019

Nyhetsbrev maj 2018

Nyhetsbrev april 2018

Nyhetsbrev januari 2018

Nyhetsbrev oktober 2017

 

Co-Grows grundare Rebecka Hagman i Odlings-TV sommaren 2016.

Våra Co-Growers Hanna och Bo i TV4 Nyhetsmorgon våren 2017.

TV4 Nyhetsmorgon träffar Hanna och Bo igen under sommaren 2017.

Följ oss på sociala medier

I social media berättar vi om allt som händer i vår matrörelse Co-Grow. Vi har flera spännande projekt på gång! Gilla oss och dela våra inlägg så hjälper du fler att hitta varandra och bli Co-Growers.

Följ oss på Facebook Följ oss på instagram